۱۳۹۰ مرداد ۱۸, سه‌شنبه

قاهره ـ مصر:
کنفرانس « انقلابهای عربی و حقوق‌بشر» در حمایت از مجاهدان اشرف
کنفرانس  انقلابهای عربی و حقوق‌بشر در قاهره
کنفرانس انقلابهای عربی و حقوق‌بشر در قاهره
كوچك نمايى خط خط معمولى بزرگنمايى خط
در کنفرانس « انقلابهای عربی و حقوق‌بشر» در قاهره که با مشارکت شخصیتهای سیاسی، پارلمانی، فرهنگی، حقوقی، مطبوعاتی و فعالان حقوق‌بشر در حمایت از مجاهدان اشرف برگزار شد، سخنرانان حمایت خود را از راه‌حل اروپا برای اشرف و مخالفت خود را با توطئه جابه‌جایی در داخل عراق اعلام کردند.
این کنفرانس به تحقیقات جامع، مستقل و شفاف حول جنایت علیه بشریت در حمله نیروهای مالکی به اشرف در 8آوریل که 36کشته و 350مجروح به‌جای گذاشت، فراخوان داد.
کنفرانس هم‌چنین از حکم دادگاه اسپانیا علیه نوری المالکی و احضار 3 جنایتکار دیگر حمایت کرد و بر ضرورت پاسخگو بودن جنایتکاران در برابر دادگاه تأکید نمود. مشروح كنفرانس به شرح زير است :

کنفرانس انقلابهای عربی و حقوق‌بشر ـ قاهره


دکتر اشرف عبدالخالق، حقوقدان و رئیس مرکز فجر جدید
برخی دولتهای عرب، اجساد مردم را مورد اهانت قرار داده و در بالای سر آنها به رقص و پایکوبی و عربده‌کشی پرداختند و هیچ مانعی در برابر این رژیمها وجود نداشت... این بود که میلیونها تن خواستار سرنگونی رژیمهای فاسد شدند و در نتیجه‌این اشغالگران به مقابله برخاستند... این رژیمها بعد از تجربه کشتارها، تلاش می‌کنند که با استفاده از کلیه ابزارهای قدرت و وعده و وعید در مورد گفتگوهایی موهوم در آینده مردم را بفریبند ولی هم‌زمان به‌عملیات سرکوبگرانه ادامه می‌دهند، گفتگویی که زیر سایه سلاحها و تانکها و عربده دیکتاتورها باید صورت گیرد. در برابر چنین صحنه‌یی پر از تناقض دیگر طبیعی است که حاکمان با ابزارهایی که در اختیار دارند به سرکوب مردم ادامه دهند.
این فراخوانی است از این‌جا، به نام شبکه منطقه‌یی توسعه دموکراسی و حقوق‌بشر و به‌عنوان نماینده‌ این شبکه در مصر خطاب به هر انقلابی و هر شهروند شریف که به منافع مردمش و امتش علاقمند است که امر انقلاب را نادیده نگیرند و بیشترین تلاش خود را برای تحقق اهداف ارزشمند و والای انقلابها در جهت آزادی و دموکراسی و رفتار انسانی و تحقق بخشیدن به اصول عدالت به‌عمل آورند. خداوند انقلابیون را موفق و مؤید بدارد...
اکنون مفتخرم که از استاد عاصف النجمی، رئیس جمعیت دفاع عربی خواهش کنم که تشریف بیاورند برای ایراد سخنرانی.

عاصف لطیف النجمی، رئیس جمعیت دفاع عربی
تشکر از همه شما و تشکر از شبکه منطقه‌یی به‌خاطر این دعوت، می‌خواهم به‌طور مختصر در مورد موضوعی صحبت کنم و در واقع می‌خواهم موضوعی با عنوان ”ساکنان کمپ اشرف و امنیت قومی (سراسری) عربی“ را بحث کنم. بله ”ساکنان کمپ اشرف و امنیت قومی“. انقلابهای عربی، انقلابهایی زاییده نیروهای مسلح نبودند، بلکه در واقع نتیجه‌یی بودند از یک تحول طبیعی. نارضایتی مردم از حاکمانشان و برافروخته شدن آتش قیامها. اگر به رویدادهای مصر نگاه کنیم که ملت مصر ناظر آن بوده، حاکمیت در تمامی مراکز، در زمینه صنعتی، کشاورزی و چندین زمینه دیگر اهرمها را در اختیار خود گرفته بود...
حال به کمپ اشرف می‌رسیم به‌عنوان این‌که یک نیروی اپوزیسیون ایرانی است که در یک سرزمین عراقی قرار دارد... ایالات متحده کمپ اشرف را رها کرد و عراق به کمپ اشرف تعرض کرد. این به ما و به انقلابهای عربی چه ربطی دارد؟ انقلابهای عربی و مشخصاً مصر؟ اگر ما پشتیبان این نیروهای اپوزیسیون در جهان پیرامونمان نباشیم، نتیجه‌این خواهد شد که در واقع پشت و در پس رویدادهای جهان خواهیم ماند و در نتیجه نخواهیم توانست در این زمینه‌ها برخورد فعال کنیم. از این‌رو ما باید به همان میزان که رژیم ایران بر اپوزیسیون خود فشار می‌آورد و آنها را سرکوب می‌کند، باید به همان میزان صدایمان را بلند کنیم و در مقابل برای حفاظت از این اپوزیسیون تلاش کنیم با توجه به این‌که به‌طور مشخص این اپوزیسیون در عراق حضور دارد و در معرض کشتار و شکنجه و آواره شدن و ترور و نابودی قرار دارد. وظیفه ما است که همان‌گونه که در کنار انقلابیون لیبی و یا در کنار انقلابیون شریف در سوریه همین حالا و همان‌طورکه در کنار انقلابیون یمن می‌ایستیم، باید در کنار اپوزیسیون ایران قرار بگیریم، باید هم‌چنین در کنار انقلابیون در ایران قرار بگیریم. امنیت قومی مصر ایجاب می‌کند که انقلاب مصر فقط در چارچوب مصر باقی نماند، اگر مصر که مرکز تمدنها است و مصر همان قدرت عربی مؤثر، انقلابش قادر به پیشرفت نخواهد بود مگر با قدرت عربی مؤثر خود در انقلابها تأثیر بگذارد. اکنون با هم این فیلم را در مورد ساکنان اشرف در شمال عراق را نگاه می‌کنیم...

یکی از عراقیان مقیم مصر
این افراد بزرگوار و شریف در قراگاه اشرف یک قرارگاه خیلی بزرگی را در آن منطقه صحرایی ساختند، ایستگاههای برق، باغچه‌ها و مدارس، مسجد، محلهای آموزش عملی و میدانهای ورزشی برای جوانان در آن درست کردند. یعنی 2سال قبل وقتی من به این قرارگاه وارد شدم دیدم یک بهشتی روی زمین است. نظم و انظباط در آن‌جا خیلی بالاست. اغلب رزمندگان که در آن‌جا هستند از مجاهدین یعنی از سازمان مجاهدین خلق، آدمهای روشنفکر و تحصیلکرده هستند. مشکل این‌جا شروع شد که این افراد تحت حفاظت نیروهای آمریکا بودند که وقتی آمریکا از اشرف خارج شد و حفاظت اشرف را به دست این جنایتکاران در دولت عراق دادند، کسانی که مزدوران رژیم ایران بودند و 20 تا 30سال در ایران زندگی می‌کردند. فیلمی که شما حالا دیدید، همین‌هایی که شما در فیلم دیدید، با لهجه ایرانی صحبت می‌کنند، اینها نیروهای مسلح عراق نیستند. اینها به‌همراه جوخه‌های مرگ از ایران وارد عراق شدند و شروع به کشتن مردم عراق و حمله به مجاهدین کردند. مشکلی که الآن هست این‌که اینها تلاش می‌کنند که افراد کمپ اشرف را به بیابانی در غرب عراق جایی که ما به آن نقره سلمان می‌گوییم، منتقل کنند. جایی که یک بیابان باز است هیچ چیز در آن وجود ندارد. یعنی به جایی که برای کشتار تدریجی دست باز باشد، اشرف یک شهر کامل است درحالی‌که بغداد در شب در تاریکی مطلق به‌سر می‌برد و طی روز تنها یک ساعت برق هست، در این کمپ به همت این جوانان که من با آنها زندگی کردم، خودشان ایستگاه برق دارند، ایستگاههای آب خاص خودشان را داشتند، ماشین خاص به خود دارند و به‌یمن همین ایستگاههای برق 24ساعته برق دارند. وضعیت قرارگاه خیلی خوب بود. و بسیار متشکرم.

دکتر سعدالدین ابراهیم، رئیس مرکز ابن خلدون
همه ما قلبهایمان در اشرف، در قرارگاه اشرف است. و به این موضوع می‌پردازیم. این همان قرارگاهی است که سالها است در آن‌جا است. سلام بسیار دارم به این قرارگاه و ساکنان آن.
ما طرفدار اصول آزادی، عدالت و حقوق‌بشر برادرانمان در اشرف هستیم، آنها شرایطی تاریخی از سر گذارندند، چه در زمان شاه و بعد از آن در زمان خمینی. ما باید در کنار حق و در کنار انسانیت و حقوق‌بشر قرار بگیریم. ما از کلیه تلاشها برای نجات این کمپ حمایت می‌کنیم و از دولت عراق می‌خواهیم که حقوق آنها را رعایت کند.

مجری (اشرف عبدالخالق): با درود به مردم لیبی با تمدن دیرینه‌شان و با درود به همه ملتهای عرب که علیه حاکمان خود برخاستند و آنان را به‌زیر کشیدند. اکنون از خانم هیام دربک، رئیس شورای ملی صلح و عدالت در مصر دعوت می‌کنیم برای سخنرانی تشریف بیاورند.

هیام دربک، رئیس شورای ملی صلح و عدالت در مصر
عصر به خیر همگی. قبل از شروع، هرگونه دخالت غرب را در امور داخلی کشورهای عربی رد می‌کنیم و از سرزمین انقلاب مصر به همه درود می‌فرستم. یعنی ما علیه سرکوبگران هستیم و مداخله بیگانه به هر شکلی را رد می‌کنیم. در شروع بگذارید بگویم که می‌خواهم از زن مقاوم، زن مبارز و زن مجاهد صحبت کنم. از این‌جا درودهای تقدیرآمیز و احترام خود را به هر زن مسلمان و مقاوم و مبارز در برابر ستم و سرکوب می‌فرستم.
در رابطه با حقوق‌بشر در سایه انقلابهای عربی این‌جا باید این اشاره را بکنیم که وقتی که حقوق‌بشر به شکل سیستماتیک و پی‌درپی نقض می‌شود، این در مورد زنان و کودکان نیز صورت می‌پذیرد، همان‌طور به شکل سیستماتیک. همه‌گونه سرکوبی علیه زنان در اشرف اعمال شده است و آنان مورد بدترین سرکوبها و توهینها قرار گرفته‌اند، کسانی که بدترین شیوه‌های شکنجه را قبلاً تحمل کرده‌اند که بخشی از آن را در فیلم کوتاهی که پخش شد، دیدیم. و بخشی از قربانیان زنان بودند که خداوند تعدی به آنان را حرام کرده و او را برابر با مرد قرار داده است و فرموده است و همه‌جا در قرآن از مسلمین و مسلمات و مؤمنین و مؤمنات سخن رفته است. بنابراین زنان با مردان برابر هستند و متأسفانه می‌بینیم که به همان اندازه هم مورد ظلم و ستم و سرکوب و نقض حقوق‌بشر قرار می‌گیرند.
آن‌چه در دوران ما علیه زنان روی می‌دهد، مانع مشارکتشان نمی‌شود. اکنون حضور زنان در جنبش‌های اجتماعی و شرکت آنها در رهبری سیاسی جوامع منطقه ما واکنشی طبیعی به این سرکوب است. زنان نیرویی را تشکیل می‌دهند که بیش از همه از ستم مذهبی رنج دیده‌اند و لذا بالاترین انگیزه را برای مبارزه و تغییر آن را علیه ظلم در تلاش برای تغییر در اختیار دارند. بنابراین وقتی اینان در جنبشها یا تظاهرات مردمی شرکت می‌کنند. انگیزه بسیار بالایی دارند.
برجسته‌ترین نمونه از این زنان مجاهد، زنان ایرانی مجاهد هستند. آنها نقش برجسته‌یی در مخالفت با فرهنگ و بنیادهای فکری رژیم ایران ایفا می‌کنند. و همین امر است که خانم مریم رجوی، بانوی مبارز را... یعنی همه فعالیتهای بین‌المللی که مشاهده کردیم و خواهیم کرد و تغییری که در وضع پیش آمده، آن ایستادگی و مبارزه‌یی از زنان در کمپ اشرف را که دیدیم، بخشی از مبارزه‌یی است که همان خانم مریم رجوی به پیش می‌برد و هموست که این مبارزه را رهبری می‌کند. ولی متأسفانه هنوز هم شهروندان اشرف قربانی ظلم و ستم هستند و این بهایی است که خانم رجوی می‌پردازد. اکنون آنان تحت فشار هستند که کمپ را ترک کنند و نمی‌توانند خانواده‌هایشان را ببینند و خارج شوند. و درود خاص به زنان اشرف، این زنان مبارز. در حملات خشونت‌بار 2سال گذشته قربانی قتل‌عام و خشونت بی‌رحمانه نیروهای وابسته به رژیم ایران در عراق بوده‌اند. تصاویری که با هم نگاه کردیم، به‌اندازه کافی گویا بود.
زنان در اشرف در محاصره پزشکی، در معرض شکنجه روانی و کثیف‌ترین نوع هتاکی از سوی مأموران رژیم ایران قرار دارند. بلندگوهایی در بیرون و در اطراف کمپ نصب شده از طریق آنها مزدوران رژیم ایران بدترین کلمات را به‌کار می‌برند تا بر روی این زنان به‌لحاظ روانی تأثیر بگذارند.
آنها در شرایط سخت محاصره و سرکوب چهره حقیقی زن مسلمان و صلابت رهبران یک جنبش آزادیخواهانه را ترسیم کرده‌اند و مایه مباهات هر زنی و به‌طور خاص هر زن مسلمانی می‌باشند.
از همین رو ما برخاسته از غیرت و شرافت باید از زنان مجاهد در کمپ اشرف حمایت و پشتبانی کنیم، دفاع ما زنان از آنان در واقع دفاع از ارزشهای انسانی و غیرت عربی و اسلامی است.
از همه شما تشکر می‌کنم.

یکی از افراد شرکت‌کننده
ما هم از انقلابهای عربی حمایت می‌کنیم و از قرارگاه اشرف حمایت می‌کنیم آن‌جا نه کمپ است و نه قرارگاه است بلکه یک شهر با امکانات کامل. یک جایی است که امکانات شهری را داراست که افرادی از سازمانی مجاهدین خلق در آن‌جا ساکن هستند. وضعیت در آن‌جا طوری است که نخست‌وزیر فعلی عراق خائن نوری مالکی بدهی خود را به ایران، کشوری که در اشغال عراق و غارت منابع آن و دورکردن آن از امت عربی کمک کرد، با فشار آوردن به این کمپ می‌پردازد. این یک موضوع مهمی است که باید به آن توجه کنیم، الآن رژیم ایران خواهان بستن قرارگاه اشرف و جابه‌جایی آنها به خارج و یا تسلیم آنها برای اعدام آنها در ایران می‌باشد. و این نمونه بارزی از سرکوب رژیم ایران است.

شادی طلعت، کارشناس حقوقی و رئیس سازمان اتحادیه حقوقدانان برای پژوهشهای قانونی و دموکراتیک
صحبتهای من در مورد معنی انقلاب است و این‌که هر تظاهراتی که روی می‌دهد انقلاب یا تفاوتی هست؟ باید در ابتدا تفاوت بین انقلاب و کودتای نظامی را بدانیم. کودتا معمولاً یک امر نظامی است اما انقلاب توسط مردم به حرکت در می‌آید اگر بخواهیم در مورد انقلابهای عربی صحبت کنیم باید اختلاف انقلاب مصر با انقلاب تونس و یمن و لیبی و سوریه را بدانیم. انقلاب در تونس و مصر پیروز شد اما در برخی کشورهای عربی ادامه دارد...
موضوعی که می‌خواهم راجع به آن صحبت کنم موضوع کمپ اشرف است ما سازمانهای مجتمع مدنی که برای رعایت حقوق‌بشر کار می‌کنیم نمی‌توانیم کارها و اقدامات عملی در مورد اشرف انجام دهیم. چه اشرف باشد یا غیراشرف. ولی می‌توانیم نامه و گزارش و بیانیه تهیه کنیم و آن را به شورای حقوق‌بشر و سازمانهای بین‌المللی ارایه دهیم تا منتشر کنند.
گزارشاتی که به شورای حقوق‌بشر می‌رسد، از طریق سازمانهای مجتمع مدنی می‌باشد و گزارشات در مورد کمپ اشرف می‌تواند بر اساس فیلمی که از صحنه‌ها گرفته شده است، تنظیم شود. از شما سازمانهای مدنی می‌خواهم که هر امکانی در این رابطه دارید فعال کنید که چطور می‌توان سازمان ملل را در جریان قرار داد. گزارشات رسیده به شورای حقوق‌بشر اگر به بیش از 100سازمان برسیم، می‌توانیم درخواست تشکیل یک جلسه فوق‌العاده شورای حقوق‌بشر را بکنیم. سال قبل هم مسأله اشرف در شورای حقوق‌بشر بررسی شد.
از مصر چندین سازمان هستند که عضو هستند. در قاهره حدود 60سازمان هستند. ولی حق هر سازمان است که حتی اگر صفت مشورتی نداشته باشد، به‌عنوان یک سازمان غیردولتی این کار را صورت دهد. لذا از کلیه سازمانهای مجتمع مدنی می‌خواهیم که در مورد اشرف که مستمراً مورد سرکوب قرار گرفته است، گزارش تهیه کنند و از طریق اینترنت آن را به شورای حقوق‌بشر سازمان ملل ارایه دهند.
و از همه شما متشکرم.

یکی از خانمهای شرکت‌کننده
در آغاز می‌خواهم از همه همکاران تشکر کنم و بهترین تبریکات را به همکاران در شبکه منطقه‌یی برای توسعه حقوق‌بشر و دموکراسی ابراز کنم. ما در مصر عموماً در رابطه با حقوق‌بشر اتفاق‌نظر داریم. سالها است که مبارزه برای این حقوق یک آرزوی پایه‌یی بوده و در همه انقلابها و منازعات فکری راجع به آن صحبت می‌شده است. بسیار در مورد حقوق زن صحبت می‌شود اما این صحبتها به‌عمل منجر نمی‌شود، به‌دنبال این انقلاب مردمی و مترقی مردم منطقه و مبارزه و فداکاریهای آنان باید که زنان به حقوق خود دست یابند و حقوق زنان در قانونهای مدنی و قانون اساسی وارد شود.

مجری (اشرف عبدالخالق): از استاد دکتر محمد الموسوی رئیس جبهه ملی عراق می‌خواهیم که برای سخنرانی تشریف بیاورند.

دکتر محمد الموسوی، رئیس جبهه ملی عراق
با درود و تهنیت به شما چرا که ما در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم که خداوند این ماه را با خیر برکت قرین فرماید. خیلی خوشوقت هستم که در کنار شما و در شهر قاهره هستم. مشکلی که در کشورهای عربی داریم اینست که در کلیه کشورهای عربی یک حکومت ناشی از انقلاب سر کار بود. در مصر در عراق در مراکش و سوریه و بقیه همه انقلابی بودند پس مشکل کجاست؟ باید بگوییم که دولتها یک ارگانهایی برای انجام پروژه‌های اصلاحات هستند. هر کاری حاکم در جهت نقض انقلاب می‌کند باید از خود بپرسد که چه چیزی باعث شد که مردم بپاخاستند، هیچ چیزی وجود ندارد که عکس آن وجود نداشته باشد، هر عملی عکس‌العمل خود را دارد. حکومتهای عربی جمهوریهای نوپا در کشورها و جوامع نوپایی به‌لحاظ اداری هستند، خود حکومتها از جمله جامعه می‌باشند.
در این‌جا به نامی به اسم کمپ اشرف می‌رسیم که جزو موضوعات جلسه تحت عنوان انقلابهای عربی و حقوق‌بشر است.
وقتی که در جلسه خود به موضوع اشرف وارد شویم، می‌بینیم که واقعیتی دردناک وجود دارد که ساکنان اشرف در آن به‌سر می‌برند درحالی که اینها انسانهایی مبارز هستند که حامل ارزشهای انقلابی هستند. اینان انقلابیون هستند. من شخصاً از نزدیک آنها را می‌شناسم و کسان دیگری را هم از نزدیک می‌شناسم، اختلافی بین 2مدرسه است یک مدرسه بنیادگرایی با روح خشونت‌گرایی و تعصب و دیگری مدرسه‌یی که یک اسلام دموکراتیک را عنوان می‌کند که بین دین و دولت جدایی قائل است، یعنی خواهان اسلامی هستند که دین از دولت جدا باشد.
ما وجود احزاب دینی را قبول داریم ولی نمی‌پذیریم که دین برای قدرت و دولت استفاده شود، دین باید برای اعتلای دین به‌کار گرفته شود دین باید برای اعتلای انسان باشد و نه برای پایین آوردن شأن انسانی. در مورد واقعیت خودمان عراقیها صحبت می‌کنم دین وسیله‌یی برای اذیت و آزار است. در ایران دین در خدمت اذیت و آزار سرکوب و کشتار است، در عراق دین برای سرکوب، کشتار و غارت دیگران و کنارزدن دیگران به‌کار می‌رود.
در اشرف انقلابیونی هستند که اخلاق و رفتار و فداکاریهایشان در طول مدت 47سال افرادی که طی 47سال پایداری می‌کنند، در رژیم شاه پایداری کردند و در زمان خمینی و بعد از آن نیز پایداری کردند و در برابر اذیت و آزار حکومت عراق پایداری کردند و این همه را برای رسیدن به آرمانهای خود تحمل می‌کنند، آنها همان‌طور که بعضی برادران اشاره کردند دارای تحصیلات بالا و مناصب عالی هستند و برخی سیتیزن‌هایی خارجی هستند اما همه چیز خود را کنار گذاشتند و به اشرف آمدند که در کنار مرز کشورشان باشند تا به‌محض رسیدن ساعت تغییر در ایران اولین کسانی باشند که در تغییر و اصلاحات حضور داشته باشند. با شرافت زندگی می‌کنند تا این‌که به اهداف خود برسند، این آن‌چیزی است که باعث شد من در کنار آنها باشم زیرا که من هم سابقاً یک مبارز بودم که بعد از سقوط حکومت در بغداد گفتم در آن‌جا بمانم. این چیزی که باعث شد من موضوع اشرف را موضوعی انسانی بدانم، همان‌طور که دیدید این جزیی از آن‌چه که با آن مواجه هستند، بود. یک تصاویری هست که کسی زیاد به آن توجه نکرد، در این صحنه یک سرباز را می‌بینیم -یک سرباز نه یک شبه‌نظامی- که یک داس یا یک تبر در دست دارد، یک سرباز با یک داس در یک صحنه جنگ چه می‌کند؟ یک سرباز با یک تبر در صحنه جنگ چه کار می‌کند، نیروهای عراقی که می‌خواهند یک موضوع اداری را حل‌وفصل کنند، چرا در ساعت سپیده‌دم قدام می‌کنند؟ چرا نیروهای عراقی در سپیده‌دم می‌خواهند در یک محل حفاظت‌شده وارد شوند؟ این زمانبندیها زمانهایی است که در آن عملیات نظامی می‌کنند و نه یک کار اداری، کار اداری در طول روز و به‌صورت آشکار انجام می‌شود. در آن ساعت وارد کمپ شدند و شروع به تیراندازی به افراد کردند در حالی که آنها افرادی بی‌گناه و بی‌دفاع هستند، کسی که سلاح ندارد کسی از آن نمی‌ترسد، پس چرا نفرات را نشانه‌روی می‌کردند، رژیم ایران می‌خواهد اپوزیسیون خود را با دستانی عراقی بکشد و با این کار می‌خواهد به نام عراق و مردم عراق خدشه وارد کند، ما به‌عنوان عراقیانی آزاده و شریف نمی‌پذیریم که تاریخ کشور ما، تاریخ مبارزه ما به‌خاطر هر کس که باشد، چه ایران باشد چه غیرایران، مخدوش شود، برای ایران و غیرایران و منافع آن جنایت نمی‌کنیم، هر کس که فکر می‌کند که عراقیان در کنار ایران و این حاکمیت عراق هستند، در اشتباه است. 2میلیون و 800هزار نفر 2سال قبل خواستار توقف دخالت ایران و حمایت از مجاهدین شدند، قبل از آن 5میلیون و 200هزار نفر از افراد بالغ که محل سکونت آنها هم مشخص است، بیانیه‌یی را امضا کردند که ایران را محکوم می‌کرد و از موضع مجاهدین خلق حمایت می‌نمود.
گفته شده که شیعیان عراق وابسته به رژیم ایران هستند و از رژیم ایران حمایت می‌کنند. من هم یک شیعی عراقی هستم که خود 2کنفرانس از این کنفرانسها را اداره کردم یکی کنفرانس 2میلیون و 800هزار نفر و یک کنفرانس دیگر مربوط به شیعیان که بیانیه‌یی را در محکومیت ایران امضا کردند و رژیم ایران را به‌عنوان خنجری مسموم در پشت امت عربی و نه تنها شیعیان ذکر کردند. اینها شیعه‌های عراق هستند. 3میلیون شیعه بیانیه‌یی را امضا کردند که ایران را محکوم و مجاهدین خلق را حمایت می‌کند من خودم شخصاً یک فردی مبارز و از کسانی هستم که خواهان اعتلای حقوق‌بشر و دموکراسی هستم. دموکراسی قبل از این‌که یک مفهوم باشد، یک ارزش باید باشد، یک اخلاق است و قبل از عمل به آن، باید اخلاق آن را داشته باشیم. ما باید سعه‌صدر و توان شنیدن حرفهای دیگران را داشته باشیم همه کسانی که در این‌جا حضور دارند آدمهای برجسته‌یی هستند که باید بهترین تصویرها را خلق کنند. اشرف در رنج به‌سر می‌برد 2بار مورد حمله قرار گرفته. هر کس به موضوع اشرف توجه نکند، خود را از بشریت و انقلابیون و اخلاق انقلابی و افراد دموکرات جدا کرده است. اینها آینده‌ ایران هستند، امنیت قومی عربی مورد تهدید رژیم ایران است و هر کس بگوید که قدرت رژیم ایران برای جهان اسلام و خاورمیانه به‌کار گرفته می‌شود، سخت در اشتباه است.
از همه می‌خواهم که دید روشنی نسبت به اوضاع منطقه داشته باشند و از همه می‌خواهم که از انقلابیون و انقلابها حمایت کنند و دست‌آوردها را حفظ کنند، از شما می‌خواهم که با هم و با من و با هر مظلومی در جهان همبستگی داشته باشید. به ارتباط بین کشورهای عربی دعوت می‌کنم و دخالت هر دولت خارجی در امور داخلی هر کشور عربی را رد می‌کنم و با درود بر شما السلام علیکم و رحمت الله و برکاته.

مجری (اشرف عبدالخالق): تشکر بسیار از دکتر الموسوی، رئیس جبهه ملی عراق، دکتر الموسوی که به ما افتخار داد. اکنون به سخنان دکتر صلاح، رئیس دفتر عربی بدون مرز گوش فرامی‌دهیم.

دکتر صلاح، رئیس حزب قومی آزاد
این دولت عراق که ایالات متحده آمریکا شایع می‌کند که یک دولت دموکراتیک است، در دوران رئیس‌جمهور سابق عراق صدام حسین که می‌گفتند دیکتاتور است، وی مطلقاً حقوق‌بشر را در اشرف نقض نکرد، آیا این یک تناقض نیست، ایالات متحده می‌گوید آ‌ن‌چه اکنون در عراق است، یک دولت دموکراتیک است، این چگونه دولتی است که با کسانی که در نتیجه ظلم و ستم یا اختلاف سیاسی به عراق پناهنده شده‌اند، این طور رفتار می‌کند؟
نباید بگذاریم تحت نام انقلاب جنایاتی صورت بگیرد. و باید به این موضوع توجه داشته باشیم و جمعیتهای حقوق‌بشر باید توجه داشته باشند، چون در این‌جا نمایندگان زیادی از جمعیتهای حقوق‌بشری حضور دارند. باید اطلاعات و توانمندیهای خود را به منصه ظهور برسانیم. موضع مشخصی تاکنون در رابطه با حقوق‌بشر در مصر ابراز نشده است. مشخص است که آن‌که رفته است را همه می‌شناسند و به او حمله می‌کنند. در همه انقلابهای عربی ظالمانی بوده‌اند که رفته‌اند، اما در پایان، بعد از انقلاب، ما چه باید بکنیم؟ ما در مرحله انقلاب باید وضع حقوق‌بشر را دنبال کنیم که آیا بهتر شده یا بدتر؟ باید همه تلاش کنیم که این انسان یک زندگی بهتر داشته باشد.
با تشکر از همه شماها.

مجری (اشرف عبدالخالق): تشکر آقای صلاح رئیس حزب قومی آزاد. اکنون قبل از قرائت قطعنامه پایانی، استاد امین العاصر دبیرکل سازمان حقوق و آزادیهای جهانی سخنانی ایراد می‌کند.

عاصر، دبیرکل سازمان حقوق و آزادیهای جهانی
بسم الله الرحمن الرحیم
خانمها، آقایان، برگزارکنندگان کنفرانس، قبل از هر چیز نه به سرکوب ساکنان اشرف و نه به جابه‌جایی آنان مگر با حفاظت بین‌المللی، ما این‌جا نسبت به همه شکلهای تعدی و موارد نقضی که ساکنانی صلح‌جو و ساکن در سرزمینی عربی به‌عنوان مهمان از زمانی طولانی حضور دارند، اهتمام داریم و آن را محکوم می‌کنیم. اینان تحت شکنجه و تضییقات قرار می‌گیرند.
آن‌چه در مورد ساکنان اشرف روی می‌دهد، یک تجاوز است، ما کلیه حاضران که در سازمانهای حقوق‌بشری کار می‌کنند، می‌خواهیم که این تجاوزات را محکوم کنند و بیانیه‌های خود را به آقای محترم تحویل دهیم و از آن‌چه پیش آمده معذرت خواهی می‌کنیم، بیانیه‌ این کنفرانس را همگی حاضران به نمایندگی از سازمانهای خود امضا کنند و به آقای اشرف عبدالخالق بدهند و ما به‌عنوان سازمان حقوق‌بشری با نام سازمان رعایت حقوق‌بشر بین‌المللی که از 14سال قبل سایت ما هم مشخص است، رئیس سازمان ما هم فرد شناخته شده‌یی می‌باشد که برای کلیه کسانی که در مناطق مختلف کشته شدند و یا زندانی هستند تلاش کرده است... از شما می‌خواهم که بیانیه خودمان را با ابتکار مشخصی تهیه کنیم که به‌عنوان اولین بیانیه سازمانهای مجتمع مدنی مستقل برای رفع ستم از برادران ما در کمپ اشرف باشد و آن را به دکتر اشرف بدهیم، و السلام علیکم.

مجری (اشرف عبدالخالق): آخرین سخنران یکی از فعالان سیاسی مصری از منصوره است.

یک فعال سیاسی مصری از شهر منصوره
من یک فعال سیاسی از شهر منصوره هستم در آن‌جا عضو حزب هستم، اما این‌جا آمدم در مورد موضوع حقوق‌بشر صحبت کنیم در واقع در مورد انسان که بهترین مخلوق روی زمین است. من موضوع حقوق‌بشر ملی پیگیری می‌کردم که به موضوع کمپ اشرف رسیدم، من از رسانه‌ها در مورد رفع ستم از ساکنان کمپ اشرف زیاد شنیدم در حقیقت یک سری تجاوزاتی در آن‌جا به‌وقوع می‌پیوندد که کسی به آنها توجه نمی‌کند و از آن‌جایی که من با بعضی از آنها درارتباط هستم گفتم ما به‌عنوان فعالان سازمانهای مجتمع مدنی و حقوق‌بشر باید حمایت خودمان را از آنها اعلام کنیم. یکی از موضوعات ما موضوع انقلابهای عربی است، من با توجه به مشکلاتی که در انقلاب مصر پیش آمده ولی من خوشبین هستم و من به مردم مصر و مردم فقیر وطن عربی امیدوارم و اینها تنها تضمین انقلابها هستند، تضمین پیروزی انقلابها همین مردم تهیدست هستند.
موضوعی هست که اغلب سخنرانان به آن اشاره نکردند موضوع ابتکارعمل اروپایی در مورد کمپ اشرف است. من امیدوارم که یک بیانیه‌یی از طرف حاضران امضا کنیم که در آن از ابتکارعمل اروپایی حمایت و پشتیبانی کنیم چرا که فکر می‌کنم مورد قبول همگی می‌باشد و این ابتکار عدم جابه‌جایی اجباری را شامل می‌شود و خواستار رعایت حقوق ساکنان اشرف به‌عنوان پناهنده سیاسی می‌شود. نکته مهم اینست که از مسؤلان می‌خواهم یک بیانیه در مورد جلسه تهیه کنند که ما امضا کنیم و همگی‌اشرف را مورد حمایت قرار دهیم و از همه شما تشکر می‌کنم و از حضور شما در این‌جا متشکرم.

در قطعنامه پایانی کنفرانس پیرامون کمپ اشرف در عراق که توسط خانم هیام دربک قرائت شده از جمله آمده است:
«...نیروهای مسلح عراق تحت‌امر مالکی در حمله‌یی از پیش طراحی شده در 8آوریل ۲۰۱۱ به پناهندگان بی‌سلاح 8زن و 28مرد را به قتل رساندند و350تن را مجروح کردند. در سال ۲۰۰۹ نیز به حمله مشابهی دست‌زده بودند.
دبیرکل سازمان ملل‌متحد در گزارش خود به شورای امنیت در ژوئیه ۲۰۱۱، به انجام تحقیقاتی پیرامون این قتل‌عام فراخوانده است اما دولت عراق با به‌چالش کشیدن این خواست جامعه بین‌المللی مانع انجام یک تحقیقات مستقل و همه‌جانبه شده است. اجماع بین‌المللی برای حمایت از ساکنان اشرف یک بار دیگر در 18ژوئیه در گردهمایی بزرگ ایرانیان در پاریس خود را نشان داد. پارلمانترهای شرکت‌کننده در این گردهمایی بیانیه ۴۰۰۰قانونگذار از جمله نمایندگان 41مجلس قانونگذاری را در حمایت از حقوق ساکنان اشرف قرائت کردند. ما به نوبه خود موارد زیر را اعلام می‌کنیم:
1. ما پایداری ساکنان اشرف اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران اپوزیسیون را می‌ستاییم، هرگونه توطئه‌ علیه آنان از سوی رژیم تهران و دولت عراق را محکوم می‌کنیم و تأکید می‌کنیم محاصره و کشتار و اذیت و آزار ساکنان اشرف با انگیزه‌ سیاسی و با دیکته رژیم ایران صورت می‌گیرد که از ضعف اراده در حاکمیت عراق و ضعف اراده بین‌المللی برای بازسازی عراق، سوء‌استفاده می‌کنند.
2. ما کشتار، محاصره و هرگونه اعمال سرکوبگرانه‌ را علیه ساکنان اشرف محکوم کرده و تلاشهایی را که در حمایت از اشرف و نیکی و صلح در جهان به‌عمل می‌آید، می‌ستاییم.
3. ما همبستگی خود را با اهداف مشروع گردهمایی بزرگ ایرانیان در پاریس ابراز کرده و طرح عنوان شده از سوی برخی طرفها برای انتقال ساکنان اشرف به اماکنی دیگر در عراق را محکوم می‌کنیم و تأکید می‌کنیم که انتقال ساکنان اشرف به اماکنی دیگر خطرناک است.
4. ما از حکم دادگاه اسپانیا مبنی بر احضار آمران و عاملان قتل‌عام در اشرف و از فراخوانهای بین‌المللی به انجام تحقیقاتی همه‌جانبه و شفاف و مستقل پیرامون این جنایت حمایت می‌کنیم. ما هم‌چنین حمایت خود را از طرح اروپا برای انتقال ساکنان اشرف به کشورهای ثالث ابراز می‌داریم. و تأکید می‌کنیم که اگر دولت عراق در دست‌یابی به راه‌حلی در این زمینه جدی است، باید خواسته‌های اساسی راه‌حل اروپا را که با حقوق ساکنان اشرف طبق قوانین بین‌المللی و کنوانسیون ژنو منطبق است، برآورده کند».


بازتاب کنفرانس قاهره در سانه‌های کشورهای عربی

رسانه‌های خبری در کشورهای عربی گزارشهایی از کنفرانس قاهره در حمایت از مجاهدان اشرف منتشر کردند.

السیاسه کویت: «اعراب از پایداری ساکنان کمپ اشرف پشتیبانی می‌کنند»، شرکت‌کنندگان در کنفرانس ” انقلاب‌های عربی و حقوق‌بشر“ در قاهره، حمایت خود را از طرح اروپایی برای ”کمپ اشرف“ که اعضای سازمان مجاهدین خلق بزرگترین جنبش اپوزیسیون رژیم ایران در آن مستقر هستند، ابراز کردند.

مرکز اطلاع‌رسانی فرامنطقه‌یی ایلاف: «کنفرانس ” انقلابهای عربی“ از اپوزیسیون ایران حمایت می‌کند. مدیر انجمن دفاع عربی عاطف لبیب النجمی در مورد انقلابهای عربی فصل جدیدی را در سراسر میهن عربی رقم زده است در سخنرانی خود گفت: «وقتی به‌ایران نگاه می‌کنیم می‌بینیم که مردم ایران تحت سرکوب رژیمی ستمگر قرار دارند که وحشیانه‌ترین سرکوبها را علیه آنان اعمال می‌کند. ما باید از تجربه انقلاب ایران درس بگیریم. 33سال پیش نیروهای انقلابی و ترقیخواه ایران از جمله سازمان مجاهدین خلق -دوشادوش مردم- با انقلاب خود دیکتاتوری شاه را سرنگون کردند، اما بعد از چند روز آخوندها رهبری انقلاب را ربودند.
در این کنفرانس بر حمایت از حکم دادگاه اسپانیا برای دست‌اندرکاران حمله به اشرف و بر حمایت از فراخوانها به جامعه بین‌المللی به انجام یک تحقیقات «جامع، شفاف و مستقل» در مورد جنایت علیه بشریت درحمله به اشرف تأکید شد.

الیوم السابع مصر: «کنفرانسی در قاهره خواستار تحقیق از دولت عراق به‌خاطر تجاوزاتش علیه اپوزیسیون ایران شد. کنفرانس ” انقلابهای عربی و حقوق‌بشر“ در قاهره با مشارکت تعدادی از شخصیتهای سیاسی و پارلمانی و حقوقی و مطبوعاتی و فعال در زمینه حقوق‌بشر برگزار شد و آنها تأیید کامل خود را از حکم دادگاه اسپانیا که نوری مالکی نخست‌وزیر عراق و مرتکبان کشتار ساکنان اشرف را برای حضور در برابر دادگاه فراخوانده، ابراز کردند».

الزمان بین‌المللی: «کنفرانس قاهره محاصره اشرف را محکوم می‌کند. شخصیتهای سیاسی و حقوقدانان محاصره اعمال شده بر ساکنان اشرف را محکوم کردند. کنفرانس قاهره که با حضور سیاستمداران و حقوقدانان و فعالان حقوق‌بشر برگزار شد، در بیانیه خود محاصره و اقدامات سرکوبگرانه علیه اشرف را محکوم کردند. کنفرانس پایداری ساکنان کمپ و اعضای سازمان مجاهدین خلق را ستود و توطئه‌های حکام تهران را محکوم کرد».

الدستور اردن: «کنفرانس ” انقلابهای عربی و حقوق‌بشر“ حمایت خود را از ساکنان اشرف اعلام می‌کند. کنفرانس ” انقلابهای عربی و حقوق‌بشر“ در قاهره که با مشارکت جمع کثیری از شخصیتهای سیاسی و پارلمانی و حقوقی و مطبوعاتی و فعال در زمینه حقوق‌بشر برگزار شد، ضمن اعلام حمایت از ساکنان قرارگاه اشرف در عراق، بر حمایت خود از طرح اروپا برای اشرف تأکید کرد».

علاوه بر این، رسانه‌های خبرگزاری اخبار عراق، روزالیوسف مصر، محیط مصر، الفجر مصر، مجاز مصر، البشایر مصر، الشارع السیاسی مصر، الملف عراق، العرب الیوم مصر، مصرس مصر، شمس مصر، صحفی مصر، بهار خاورمیانه اردن، پست جوردن اردن و کل الیوم قطر گزارشهایی از کنفرانس قاهره در حمایت از اشرف درج کردند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر