کنفرانس بین المللی پاریس- اشرف و سیاست در باره ایران
در یک کنفرانس بین المللی در پاریس که امروز چهارشنبه ۲۲ دسامبر با حضور رئیس جمهور برگزیده مقاومت برگزار گردید، دهها تن از شخصیتهای سیاسی و مقامات ارشد پیشین آمریکا، اروپا و کشورهای عربی جامعه جهانی را به اتخاذ یک سیاست جدید قاطع در مقابل رژیم ایران و تهدیدات آن فراخواندند.
شرکت کنندگان در این کنفرانس، با عنوان «اشرف و سیاست ایران» سیاست اروپا و آمریکا در قبال مسأله ایران را بخاطر مماشات با رژیم ایران و در نظر نگرفتن، مردم و مقاومت ایران به مثابه عامل اصلی تغییر در ایران مورد انتقاد قرار داده و ّآنرا ضعیف و ناکارا در مقابل تهدید جدی رژیم ایران برای کل جامعه جهانی اعلام کردند.
رودی جولیانی شهردار نیویورک و کاندیدای ریاست جمهوری انتخابات سال ۲۰۰۸، فرانسس تاونزند مشاور پرزیدنت بوش در امنیت ملی و ضدتروریسم تا سال ۲۰۰۹، مایکل موکیزی وزیر دادگستری تا سال ۲۰۰۹، تام ریج، وزیر امنیت داخلی آمریکا تا سال ۲۰۰۵ و همچنین سید احمد غزالی نخست وزیر پیشین الجزایر، الن ویوین وزیر سابق امور اروپایی فرانسه و هیاتهای پارلمانی از فرانسه، انگلستان، نروژ، دانمارک و دیگر کشورهای اروپایی برخی از شرکت کنندگان در این کنفرانس را تشکیل میدادند.
شرکت کنندگان ضمن تاکید بر اتخاذ بلادرنگ یک سیاست قاطع از جانب جامعه جهانی در قبال رژیم ایران تاکید کردند. این سیاست شامل:
- اعمال تحریمهای همه جانبه نفتی، تکنولوژیک تسلیحاتی علیه رژیم بویژه سپاه پاسداران از سوی آمریکا در هماهنگی با اتحادیه اروپا،
- لغو بلادرنگ برچسب تروریستی وزارت امور خارجه آمریکا علیه سازمان مجاهدین خلق ایران، نیروی اصلی اپوزیسیون، تضمین حفاظت و رعایت حقوق ساکنان اشرف از طریق استقرار دائمی یک گروه از نیروهای آمریکایی و استقرار یک تیم مانیتورینگ ملل متحد و تاکید بر حقوق آنان به عنوان افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو
- محکوم کردن نقض وحشتناک حقوق بشر توسط رژیم ملایان و حمایت اخلاقی و سیاسی قوی از خواست مردم ایران برای تغییر رژیم و استقرار دمکراسی و حقوق بشر
خانم مریم رجوی طی سخنانی در این جلسه گفت ”راه حل صحیح مسأله ایران، تغییر رژیم است. یک تغییر دمکراتیک به دست مردم و مقاومت ایران. این همان عنصر تعیینکننده معادله ایران است. هر سیاستی که راه را برآن ببندد، مهمترین اهرم تغییر و مهمترین نقطه ضعف رژیم را نادیده گرفته است. این اشتباه را به روشنی میتوان در قبال اشرف دید. ایالات متحده مطلع بود که مسئولیت امنیت اشرف را به عراق منتقل کرد درحالیکه از رابطه مالکی با رژیم ایران و سیاستهای جنایتکارانه و سرکوبگرانه او کاملا مطلع بود. در این انتقال کنوانسیون چهارم ژنو،کنوانسیون منع شکنجه، اصل نان رفولمان و اصل حق حفاظت نقض شد. ملاها چرا از یک گروه محصور و بیسلاح در ۷۰ کیلومتری مرز ایران میهراسند؟ زیرا میدانند که کلید تغییر در آن جاست. زیرا میدانند اشرف با هزار زن پیشتازش الهام بخش برابری و آزادی برای زنان است”.
خانم رجوی گفت: بزرگترین خطای سیاست تعامل قراردادن نام مجاهدین در لیست تروریستی آمریکا بوده است. وقتی دینامیزم تغییر را در ایران قفل می کنید، چگونه انتظار دارید که تحریمها موثر واقع شود؟
در این کنفرانس همچنین آقای سید احمد غزالی نخست وزیر سابق الجزایر اعلام نمود که ۵۳ تن از نخست وزیران و وزرای سابق کشورهای مختلف جهان در هفته های گذشته بیانیه هایی را امضا کرده اند که متضمن ضرورت اتخاذ یک سیاست قاطع علیه رژیم ایران، حمایت از ساکنان کمپ اشرف در عراق از سوی آمریکا و خارج کردن سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست آمریکا می باشد. او اعلام کرد که این درخواست شب گذشته برای هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا ارسال شده است.
الن ویوین وزیر سابق اروپایی فرانسه بیانیه اکثریت اعضای سنای فرانسه ـ را اعلام کرد. در این بیانیه با یادآوری این واقعیت که« مردم ایران با قیام خود … نشان داده اند که خواهان پایان دیکتاتوری مذهبی هستند» و با اشاره به تلاش رژیم آخوندی برای «نابودی ۳۴۰۰ تن از مخالفان ایرانی در کمپ اشرف»، تأکید میکند:« دولت فرانسه از موضع مسئولیت خود باید از سازمان ملل متحد بخواهد حضور فعالتری در حمایت از حقوق ساکنان اشرف اعمال نماید ومسئولیت حفاظت آنها را بپذیرد. ما فکر میکنیم ایالات متحده آمریکا باید, در اجرای پروژه قطعنامه ای که از حمایت اکثریت کنگره این کشور برخوردار شده، تضمین های کافی برای حفاظت این افراد را ایجاد نماید و دولت عراق را به برسمیت شناختن حقوق ساکنان اشرف به عنوان افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو فرا بخواند».
آقای جولیانی شهردار نیویورک و کاندیدای ریاست جمهوری انتخابات سال ۲۰۰۸، در سخنان خود در این کنفرانس گفت: سازمان مجاهدین برای استمالت از رژیم ایران در لیست تروریستی قرار گرفت. فکر میکردند که می شود با رژیم ایران معامله و مذاکره کرد چیزی را داد و چیزی را گرفت. وی گفت وقت آن رسیده که این لیست گذاری ملغی شود زمان آن رسیده که آمریکا با اشتیاق دنبال شما باشد. دولت ما در انتقال حفاظت اشرف به دولت عراق نیز اشتباه کرد. چرا دنیا برنشوریده است؟ این تقصیر ماست.
آقای تام ریچ، وزیر امنیت داخلی آمریکا تا سال ۲۰۰۵ گفت: من این افتخار را داشتم که با اعضای خانواده های ساکنان اشرف ملاقات کنم ما داریم زمان را از دست می دهیم. آمریکا باید همان مسیر اروپا را برای خارج کردن نام مجاهدین از لیست تروریستی دنبال کند. این پیام ما برای دولت عراق است: آن بلندگوها را پایین بکشید. محاصره پزشکی را لغو کنید من در کنار مجاهدین هستیم و از آن ها حمایت می کنم. تا روزی که یک ایران صلح آمیز را برای مردمشان به ارمغان بیاورند.
آقای مایکل موکیزی، وزیر دادگستری آمریکا در سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹، سخنران بعدی این برنامه بود وی از جمله گفت: نگهداشتن نام مجاهدین در لیست تروریستی مایه شرم برای دولت من است. شیطان بزرگ اکنون با سیاست استمالت بزرگترین کمک را به همین رژیم ایران کرده است.
خانم فرانسیس تاونزند، مشاور پرزیدنت بوش در امنیت ملی و ضدتروریسم تا سال ۲۰۰۹ گفت: راجع به سیاست شکست خورده استمالت زیاد شنیده اید. در آمریکا می گویند کنترل تا زشتی استمالت را بپوشانند. این لیست گذاری شکست خورده است. اگر آمریکا میخواهد تاثیری داشته باشد باید اقدامی بیش از حرف انجام دهد. و بیشترین تغییری که می تواند انجام دهد این است که همین امروز مجاهدین را از لیست خارج کند.
در ادامه این برنامه، آقای ایوبونه، استاندار و نماینده پیشین مجلس فرانسه، آقای خوان گارسه، حقوقدان برجسته بین المللی و مشار سیاسی سالوادر آلنده، خانم آن ماری لیزن، رئیس افتخاری سنای بلژیک، ژان پیر برار نماینده مجلس فرانسه، موریس بوسکاور شهردار تاورنی فرانسه، طی سخنانی خواستار لغو بلادرنگ برچسب تروریستی وزارت امور خارجه آمریکا علیه سازمان مجاهدین خلق ایران شدند و بر ضرورت حفاظت از اشرف تاکید کردند.
ژان پیر برار نماینده پارلمان فرانسه اعلام کرد که ۱۰۰ پارلمانتر فرانسوی با ارسال نامه ای به پرزیدنت اوباما نظرات خود در مورد وضعیت ایران و اپوزیسیون را به اطلاع رییس جمهور آمریکا رسانده اند. در این نامه نمایندگان فرانسوی تاکید کردند که نامگذاری جنبش اپوزیسیون ایران، سازمان مجاهدین خلق ایران به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی توسط وزارتخارجه را به مثابه یک مانع در برابر تلاشها برای برخورد به تهدیدات فزاینده رژیم ایران علیه صلح و امنیت منطقهیی و بین المللی» ارزیابی میکنند. کما این که « از سوی دیگر بهانه ای در دست رژیم ایران و نیروهای وابسته به آن در عراق برای سرکوب اعضای این سازمان در کمپ اشرف در عراق است».پارلمانترهای فرانسوی استمرار این برچسب را همچنین «علامت غلطی هم به مردم ایران و هم به رژیم ایران» شمردهاند و از پرزیدنت ایالات متحده خواستهاند که شخصاَ دخالت کرده و نامگذاری مجاهدین را لغو کند».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر