لایحه کنگره آمریکا در حمایت از حقوق بشر و دمکراسی در ایران
شماری از سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان آمریکا از دو حزب جمهوریخواه و دمکرات، به طور مشترک لایحه جدیدی را در حمایت از حقوق بشر و دمکراسی در ایران به کنگرۀ آمریکا پیشنهاد کردند.
براساس این لایحه، گزارشگر ویژهای برای پیگیری موارد نقض حقوق بشر در ایران برگزیده خواهد شد و شرکتهایی که ابزارهای سرکوب در اختیار حکومت ایران قرار میدهند، بدون استثنا، مورد تحریم قرار خواهند گرفت.
سناتور جمهوریخواه مارک کرک روز چهارشنبه گفت که این لایحه، در چارچوب لایحۀ جامعتری ارایه میشود که ظرف دو هفتۀ آینده، توسط رهبران دو حزب جمهوریخواه و دمکرات به رای گذاشته خواهد شد.
در یک کنفرانس مطبوعاتی که به همین منظور در کاخ سنای آمریکا برگزار شد، سناتور کرک ضمن تشریح دلایل و لزوم ارایه این لایحه و با اشاره به قتل ندا آقا سلطان و تعداد دیگری از جوانان ایرانی در جریان تظاهرات پس از انتخابات ریاست جمهوری و تداوم سرکوب ایرانیان گفت: «لایحه ترویج حقوق بشر و دمکراسی در ایران که همزمان به دو مجلس قانونگذاری آمریکا پیشنهاد شده، پس از تصویب، به صورت سیاست دولت آمریکا در قبال ایران درخواهد آمد و ضمن به کار گرفتن ابزارها و اعمال سیاست هایی برای مقابله با سرکوب رژیم ایران، از مردم ایران در احقاق حقوق حقهاشان پشتیبانی خواهد کرد.»
سناتور کرک گفت: «لایحه جدید، دولت آمریکا را وادار خواهد کرد تا در مورد ناقضان حقوق بشر در ایران، مقام هایی مانند محمود احمدینژاد تحقیق لازم را به عمل آورد و استراتژی همه جانبهای برای آزادی اینترنت و دستیابی عموم به اطلاعات در درون ایران اتخاذ کند.»
سناتور ایالت ایلینوی اظهار عقیده کرد که حقوق بشر باید به ستون اصلی دیپلماسی دولت آمریکا در قبال ایران تبدیل شود.
در کنفرانس مطبوعاتی روز چهارشنبه در سنای آمریکا، دو تن از اعضای مجلس نمایندگان نیز که در تدوین و پیشنهاد لایحه جدید سهیم بوده اند، با خبرنگاران سخن گفتند.
آقای رابرت دالد، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان از ایالت ایلینوی گفت: «با توجه به نقش رژیم ایران در پشتیبانی از تروریسم بین الملل، برای دولت آمریکا یک ضرورت استراتژیک و اخلاقی است که از رهبری خود برای ترویج دمکراسی و حقوق بشر در ایران بهره بگیرد.»
آقای تد دویچ، نماینده دمکرات ایالت فلوریدا در مجلس نمایندگان هم اظهار عقیده کرد که ترویج حقوق بشر و دمکراسی در ایران، به سود منافع ملی آمریکاست.
وی افزود: «رژیم ایران ثابت کرده که تنها به فکر منافع خود است و به حقوق و خواست های مردم ایران توجهی ندارد.»
در کنفرانس مطبوعاتی روز چهارشنبه در سنای آمریکا، سناتور مارک کرک به طور جداگانه، پروژهای با عنوان «آگاهی از مخالفان» را نیز اعلام کرد که بر اساس آن، اعضای دو مجلس قانونگذاری آمریکا، هر یک به طور انفرادی، به پشتیبانی و دفاع از مخالفان حکومت ایران خواهند پرداخت، برنامه ای همانند آنچه که به هنگام جنگ سرد، در مورد مخالفان حکومت کمونیستی در شوروی سابق معمول بود.
سناتور کرک پیشتر به همراه سه سناتور دیگر در نامهای به هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، از وی خواسته بودند تا نام محمود احمدینژاد، رییس جمهور ایران، را در فهرست تحریمی ناقضان حقوق بشر قرار دهد و برای افزودن ۲۵ مقام دیگر جمهوری اسلامی به این فهرست اقدامات لازم را انجام دهد.
آنها درنامه خود نوشته بودند : «ما درخواست می کنیم که محمود احمدینژاد را به عنوان ناقض حقوق بشر ایرانیان معرفی کنید.»
این چهار سناتور آمریکایی در بخش دیگری از نامه خود به تصمیم اتحادیه اروپا برای قرار دادن نام ۳۲ مقام و مسئول ایرانی به دلیل نقض حقوق بشر در فهرست ناقضان حقوق بشر اشاره کرده و گفته بودند که فقط نام هفت نفر از این افراد در فهرست آمریکا قرار دارد.
دولت آمریکا تاکنون شماری از مقامات رژیم ایران را مورد تحریم های خود قرار داده است.
آمریکا در سپتامبر سال گذشته هشت تن از مقامهای ایرانی از جمله عزیز جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، غلامحسین محسنیاژهای، سخنگوی قوه قضاییه، سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران و حسین طائب، معاون اطلاعات سپاه پاسداران را که گفته میشود در نقض حقوق بشر و به ویژه در کشتار معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته در ایران دست داشتند، مورد تحریم قرار داد.
واشینگتن در اسفند ماه گذشته نیز نام عباس جعفریدولتآبادی، دادستان تهران، و محمدرضا نقدی، فرمانده نیروی مقاومت بسیج را نیز به این فهرست اضافه کرد.
سایت رادیو فردا ۱۵ اردیبهشت
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر